De horeca afzuigkap heeft een belangrijke rol in (horeca)keukens, omdat keukens te maken hebben met het afvoeren van kookdampen en nare geuren. In combinatie met een bijpassende afzuigmotor zorgt de horeca afzuiging ervoor dat de kooklucht wordt afgevoerd en dat het achtergebleven vet in het ventilatiesysteem wordt opgevangen.
U wilt een horeca afzuigkap kopen? Allereerst dient er gekeken te worden welke afzuigkap geschikt is. Dit is voor elke horecakeuken anders. Het is belangrijk om te kijken naar zaken, zoals keukeninrichting, het bestaande of nog te realiseren ventilatiesysteem en het kookgedeelte. Het kookgedeelte bepaalt eigenlijk hoe groot de afzuigkap zal gaan worden. De afzuigkap moet groter zijn dan het kookgedeelte zodat hij met plusminus 25 cm oversteekt. Als standaard kunnen we aanhouden dat er voor 1 m2 afzuigkap 1200 m3/h afzuiging nodig is. Neem contact met ons op als u persoonlijk advies wilt ontvangen.
Voordat u horeca afzuiging aanschaft is het uiteraard van belang dat er goed wordt gekeken naar het ventilatiekanaal en een aantal zaken vooraf goed door te nemen: zijn er genoeg middelen om de lucht af te voeren? Houdt u hierbij rekening met de diameter en de lengte van het kanaalwerk? Worden er bochten, T-stukken en andere hulpmiddelen gebruikt? Dit alles heeft effect op de luchtweerstand.
U kunt een horeca afzuigkap kopen met en zonder motor, elk met hun eigen voor- en nadelen.
Deze bevatten een ingebouwde motor die kookdampen, geuren en vetten effectief afvoert via een afvoerkanaal naar buiten. Ze vereisen professionele installatie, maar zijn krachtiger en efficiënter dan andere types.
Een recirculatie afzuigkap is ook voorzien van een motor, maar ze recyclen de afgezogen lucht door filters te gebruiken voordat deze terug de keuken in wordt geblazen. Recirculatie afzuigkappen zijn handiger omdat ze geen afvoerkanaal naar buiten nodig hebben en passen in bijna elke keuken.
Deze hebben geen ingebouwde motor en worden vaak gebruikt als aanvulling op andere ventilatiesystemen, zoals centrale afzuiging. Horeca afzuiging zonder motor vereist externe motoren of ventilatiesystemen en wordt meestal gebruikt in situaties waar al een krachtige ventilatiebron aanwezig is.
We verkopen diverse modellen horeca afzuigkappen die we leveren voor elke opstelling in een horecakeuken of hobbykeuken. Zo kunt u verschillende afzuigkap modellen bij ons kopen, zoals:
De afzuigkap voldoen aan alle geldende normen en bepalingen zoals die zijn voorgeschreven door gemeenten voor onder andere horeca gelegenheden.
Een afzuigkap dient op een hoogte van 2050 mm vanaf de vloer te hangen. Dit is een standaard die wordt aangehouden voor alle afzuigkappen. Er zijn situaties waarin hiervan kan worden afgeweken, maar 2050 mm is als leidraad aan te houden.
Het formaat van de afzuigkap die nodig is, hangt af van de soort afzuigkap en waarvoor u deze wilt inzetten. Bij een kookplaat kunt u als leidraad houden dat deze zo breed is als de kookplaat waar hij boven hangt, plus speling van ten minste 25 cm aan beide kanten. Bij een afzuiging voor frituur kunt u hetzelfde principe aanhouden, met een halve meter speling aan beide kanten.
Heeft u al een geschikte horeca afzuigkap gevonden, maar zoekt u nog een professionele installatie om ervoor te zorgen dat alles veilig en efficiënt werkt? Bij Maxi-Trade Luchtventilatie bieden we niet alleen een breed assortiment horeca afzuigkappen, maar zorgen we ook voor de vakkundige installatie van uw complete horeca afzuiging. Onze ervaren monteurs staan klaar om uw systeem snel en betrouwbaar te installeren, zodat uw keuken voldoet aan alle vereisten op het gebied van ventilatie. Beijk onze horeca afzuiging installatie services of vraag direct een offerte aan!